Welkom bij Restaurant Kaiseki in Vught. Met onze kennis en enthousiasme zullen wij u op een culinaire wijze verrassen, waarbij men gaat genieten van hoogstaande kookkunsten. De gerechten worden alle bereid in kleine portioneringen, zodat u meerdere smaken en bereidingswijze kunt beleven. Wij serveren niet alleen ons a la carte menu, maar u kunt ook kiezen voor ons Kaiseki Tasting Menu met keuze uit 4, 5, 6 of 7 gangen. U geniet tijdens het diner van onze Ponzu Oesters, kreeftensoep, sashimi & sushi, seafood en/of heerlijke vlees- en vegetarische gerechten. Alleen de beste kwaliteit vis, mooiste stukken vlees en seizoensgebonden groenten. Onze wijnen, champagnes en cocktails maken het geheel af! Geniet van Kaiseki – Fine Dining.
In onderstaande menu’s hebben wij met zorg een selectie gemaakt uit diverse gerechten. Dineren bij Restaurant Kaiseki is een belevenis in vele opzichten. Gedurende deze Kaiseki Menu’s komt u in aanraking met verschillende smaken, structuren en bereidingswijze uit de Japanese Fusion Cuisine. Van de tuinen en oceanen tot op je bord. Wij gebruiken seizoensproducten van onberispelijke versheid en kwaliteit om uw smaakpapillen te verbazen. De combinatie van de speciale bereidingswijze en bijpassende wijn zorgt voor een culinaire beleving.
For the English variant of the menu:
Kleine gerechtjes die heerlijk zijn om de avond mee te beginnen.
Oesters met rode ui en frisse Japanse ponzu
Licht gebakken oester gewikkeld in filodeeg met truffle crème en kaviaar
Japanse sojabonen met licht pikante saus
Japanse sojabonen met zeezout
Japanse zeewier salade met sesam
Zwarte tijger garnalen gefrituurd in tempura beslag
Kip gefrituurd in tempura beslag
Japanse kip en groenten pasteitje
Japanse pasteitjes met een vulling van appel
Citroengras kip salade met sesam dressing
Sashimi is een Japans Gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die in dunne plakjes worden gesneden. Onze sashimi wordt geserveerd met verse wasabi. Wij adviseren verse wasabi niet te mixen met soja saus.
Dunne plakjes Japanse koningsmakreel afgeblust met sojaolie en ponzu dressing
Tonijn tartaar met rode ui, 7-pittige kruiden, honing-sojasaus en wasabi mayonaise
Dun gesneden ossenhaas, licht gegrild met rode ui en ponzu dressing
Licht gegrilde geelvintonijn met zoete soja dressing en bieslook
Carpaccio op Japanse wijze met ponzu, sesam, 7-pittige kruiden, rode ui en pijnboompitten
Chef's selectie sashimi mix
Japanse geelvinmakreel
Geelvintonijn
Sint-jakobsschelp
Zalm
Zeebaars
Als het om sushi gaat, betekent dit voor Kaiseki het waarborgen van de authentieke filosofie versmolten met moderne westerse smaken en technieken.
Asperge in tempura beslag met wagyu A5 geschroeid en truffel honing soja
Ganzenlever met gegrilde paling topping, zoete sojasaus en kaviaar
Krab met shiitake paddenstoel & gegrilde coquille, truffel crème, zoete sojasaus en bieslook
Krab met avocadocrème, zwarte tijger gamba’s, 7-pittige kruiden, chilipeper en bieslook
Geperste zalm geschroeid met sesam teriyaki, jalapeño
Garnaal met geschroeide beef, honing soja en rucola
Softshell krab in tempura beslag met avocado topping en viskuit
Krokant gebakken rijst met zalm & tonijn tartaar en honing soja
Gefrituurde garnaal met als topping sashimi trio (zalm, tonijn & hamachi), afgeblust met soja olie
Gegrilde tournedos met knofloopchips, tempura, honing soja en bieslook
Gegrilde zalm met zalm & tonijn tartaar, honing soja en bieslook
Komkommer roll in tempura beslag, gamba koekje, avocado crème en 7-spices saus
Krab met sashimi trio, wasabi kruiden, wasabi crème en viskuit
Garnaal met avocado topping, 3 sauzen geschroeid en vermicelli
Zalm met avocado topping, 3 sauzen geschroeid en vermicelli
Pikante tonijn met 7-spices saus en vermicelli
Krab met geschroeide zalm, zoete sojasaus en gebakken ui
Zalm buik met avocado crème en krokante wasabi zeewier
Kip in limoengras met broodkruimel, tempura en 7-spices saus
Zoete aardappel in tempura beslag met avocado topping, 3 sauzen geschroeid en crispy
Pikante tonijn met tempura en 7-spice saus
Zalm met avocado, komkommer en sesam
Gamba in broodkruimel met komkommer en tempura
Krab met avocado en viskuit
Tempura met komkommer, avocado crème en sesam
Hand pressed sushi
Geschroeide wagyu A5 met honing soja, truffel en bieslook
Geschroeide rib-eye met truffle crème, zoete soja en vermicelli
Geschroeide coquille met truffle crème, zoete soja en vermicelli
Geschroeide tonijn met truffle crème, zoete soja en vermicelli
Geschroeide zalm buik met Japanse mayonaise en tempura
Geelvin tonijn
Zalm buik
Zeebaars
KAISEKI TEPPANYAKI DISHES
Teppanyaki is een type voedselbereiding uit de Japanse keuken waarbij een ijzeren plaat wordt gebruikt om vlees, vis en groenten te bakken. Onze gerechten worden geserveerd met een selectie van sauzen van de chef.
Halve kreeft met Japanse Sake, soja en knoflook
Zalm met teriyaki saus
Zwarte tijger garnalen met soja en knoflook
Coquille met shiitake champignon en truffel crème
Japanse Wagyu A5 afkomstig uit Kagoshima geserveerd met 2 verschillende sauzen, knoflook chips en zeezout (apart geserveerd)
Spaanse varken met zoete barbecue saus
Ossenhaasblokjes met zwarte peper teriyaki saus
Lamsrack met tonkatsu saus en 7-pittige kruiden
Limoengrass kippendij met teriyaki saus
Frietjes
Gebakken rijst met ei groenten
Gebakken Japanse noodles met ei en groenten
Gebakken Japanse broccoli (bimi) met knoflook en soja
Gebakken mix van verschillende soorten groenten
Nougat montelimar mousse met een interieur van koffie
Karamel mousse, interieur van hazelnootpraline, krokante amandelstukjes en krokante pure bodem
Frambozen macaron, frambozen genache, creme suisse en verse frambozen
Japanse ijs gewikkeld in een laag rijstdeeg. (4 verschillende smaken ijs)